Jesús Moncho Pascual

OBRA

Premis

1998 “9 d’Octubre” de Sant Vicent del Raspeig
1998 “Parnàs de Creació Literària”
1999 “Terra de Fang” de Deltebre 1999
1999 “Vila de Teulada”
2000 “Cristòfor Aguado” de narrativa curta de Picassent
2000 “Ciutat de València-Constantí Llombart”
2006 “25 d’abril”, Vila de Benissa

Publicacions  (Klicka damunt de cada títol publicat):

-”Contes del Migjorn” (7 i Mig, 1999), recull de narracions breus de diversos autors.

-”La llar de seda” (7 i Mig, 1999), guanyadora del Premi “9 d’Octubre” de Sant Vicent del Raspeig, escrita conjuntament amb Gràcia Jiménez. Dietari.

-”Neró emperador“, Premi Parnàs de Creació Literària 1998, sobre tema clàssic, convocat per la Revist del Món Clàssic AURIGA de Barcelona.

-”Toquen hores“, Premi “Terra de Fang” de Deltebre 1999.

-”Revenja” (Bromera, 2000), Premi Vila de Teulada 1999, obra que vol ser un cant sobre els sers més desprotegits com són els jóvens o les dones.

-”Au, va!…, Vicent“, Premi “Cristòfor Aguado” de narrativa curta de Picassent 2000.

-”La pols i el desig” (Bromera, 2001), sobre les lluites dinàstiques i el món dels roders en el camp valencià de la segona meitat del S. XIX, Premi “Ciutat de Valencia-Constantí Llombart, 2000″ de narrativa en valencià, convocat per l’Ajuntament de València.

-”Gran Bulevard” (Brosquil Edicions, 2005). Novel·la d’intriga en el marc de l’agressiva construcció del litoral valencià.

-“Marinas-Postiguet-Horadada” (Editorial Denes, 2005). Recull d’articles periodístics dedicats al territori i pobles del litoral.

-“Port de l’est” (Viena Edicions, 2006). En la societat caciquista del XIX, un aventurer s’obri camí en l’època del auge del comerç dels ports de finals de segle al litoral valencià.

-“Terratrèmol en la ciudad perdida” (Equipo Sirius, 2005); i “D. T. en la ciudad de las maravillas”(Editorial ECU, 2007). Formant part Jesús Moncho del Col·lectiu Terratrèmol.

-“De… Visca el turisme!, a… Visca internet! 1957-2007. 50 anys d’Història” (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, i Ajuntament de Gata de Gorgos, 2008).

-“La ciutat turística de hui al País Valencià (El cas de la Marina Alta)”. (Editorial Denes, 2008). Una anàlisi del model turístic de la Marina Alta i propostes de futur.

-“Puerto del este” (Áurea Editores, 2008). Versión en castellano del propio autor.

-”Els meus orígens: una senda d’emocions”  (Carena Books). “Els meus orígens: una senda d’emocions” tracta de transportar-nos als anys feliços de la infantesa, on tot una sèrie de sentiments i records conformaren la nostra personalitat i identitat. Un quadre de situacions viscudes, irrepetibles, part ja de la Història i fonament d’un present ben nostre. Personatges i llocs singulars, a la Marina Alta, que transcendeixen el seu moment per erigir-se faroners de generacions futures.

L’obra culmina amb una visió territorial que busca la seua transformació a partir de les seues bondats i propietats particulars. Gata de Gorgos, el Montgó, les muntanyes i valls, els rius i la mar, cases i obres, homes i dones…, un collage de màgia i realitat.

© Jesús Moncho Pascual. Tots els drets reservats.

Disseny web i allotjament de Clave de Web.

WP SlimStat