Jesús Moncho Pascual

LA SORPRESA CIUDADANOS-C’s

La descomposició galopant del PP, entre infinits cassos de corrupció, s’agreujava, per moments, amb la no acció d’un Mariano Rajoy ensopit, a més de les sorprenents respostes provinents del sistema en forma de decisions institucionals o judicials o funcionarials decididament no acceptades per part de lapoblació, o no acabades de comprendre del tot per la ciutadania en general. Tot l’entramat oficial es ressentia i es ressent. El sistema, que abans hem mencionat, era i és el receptor final de tant de sotrac, tot i que requereix de tranquil·litat per operar en el dia a dia.

S’imposava peremptòriament una decisió. Un canvi. Potser, els més implicats o interessats en la situació, es varen posar mans a l’assumpte. Si no hi ha, o no és possible, un canvi, almenys sí es pot optar per un recanvi. Recordem com el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, entitat de l’IBEX 35, declarava públicament no fa massa temps: «necesitamos crear un Podemos de derechas». El mateix dirigent que s’apujava un 40% el seu sou l’any 2017 (Economía Digital, 24-2-2018).

Les grans empreses de l’IBEX 35 sospiren per un «mercat únic», on puguen operar sense restriccions, i eixa àrea d’activitat econòmica i mercantil plena es diu ESPANYA. La unitat d’Espanya, per tant, és inqüestionable, és a dir, no es pot qüestionar l’àmbit d’actuació d’estes empreses, actuació, a ser possible, en les condicions més favorables per als seus interessos. Actualment més del 50% dels sous a Espanya estan per davall dels mil euros. Pitjor és no res, diuen. S’ha suprimit la força de la negociació col·lectiva, que ara es pot fer en l’àmbit de cada empresa, on els treballadors estan en relació de feblesa i dependència respecte de l’amo. I volen servicis socials reduïts, que impliquen menor pressió fiscal per als qui més tenen. Clar!, es requereix d’ordenaments legals que així ho avalen: reforma laboral, increments salarials inferiors al cost de la vida (IPC), Llei Mordassa contra la contestació social, Jutges i fiscals en consonància…

I l’operació, com a recanvi d’un PP en caiguda lliure, que es van afanyar a fer, va ser CIUDADANOS-C’s d’Albert Rivera. Era i és l’intent d’assegurar el control d’una situació social i política en favor dels poderosos i en perjudici de les majories socials. Ciudadanos-C’s. Del qual partit Pedro Sánchez ha dit que «es el VOX de la política y está a la derecha del PP», o Pablo Iglesias proclama que «C’s es el partido del IBEX 35».

Només falta dir que l’engany i la confusió es fa, normalment, amb la col·laboració de les víctimes, en este cas, d’alguns votants desnortats.

Jesús Moncho

 

Publicat el 2 maig 2018

© Jesús Moncho Pascual. Tots els drets reservats.

Disseny web i allotjament de Clave de Web.

WP SlimStat