Jesús Moncho Pascual

Gerard Fullana, José Chulvi, i César Sánchez


Dimecres 31 de gener INFORMACIÓN donava notícia de la Diputació d’Alacant, il·lustrada amb la foto de tres personatges, que semblen ser els tres líders de l’ens en qüestió: César Sánchez, José Chulvi, i Gerard Fullana. I resulta que els tres procedeixen de la Marina Alta. Potser l’atzar així ho ha volgut. Bonica comarca, la Marina Alta, que, pel seu particular desenrotllament, requereix (al mateix temps que els crea) personatges de saber i carisma. Comarca que ha treballat per dotar-se d’un turisme de qualitat, diferenciant tres zones ben delimitades, com són: el litoral turístic; la plana central com a corredor de comunicacions i com a centre logístic i de subministrament; i les valls i muntanyes d’interior, com a indret paisagístic i de senderisme. Que, a més a més, de fa anys porta per bandera la reivindicació del tren de via ampla per la costa, cansats de vore que més del 75% de la població valenciana viu en la franja litoral i només disposem d’una autopista de peatge, que grava el nostre desenvolupament, i que, amb bona lògica, hauria de ser alliberat. I, malgrat tot, hi han prosperat grans firmes com Ale-Hop, Mas y Mas, Baleària, Rolser…, o realitats com Dénia Ciutat Gastronòmica, o Patrimoni de la Humanitat com els abrics d’Art Rupestre del Llevant…

Desitgem als tres personatges bona singladura política. Part del benestar nostre també depén d’ells, bons gladiadors en el debat polític. Cosa que han captat altres instàncies, i és així com César Sánchez, alcalde de Calp, ha estat elevat a la presidència de la Diputació provincial; o José Chulvi, alcalde de Xàbia, catapultat a líder provincial del PSPV-PSOE. Gerard Fullana hauria de seguir el mateix camí, si el seu partit o coalició llegira la realitat i apostara pels líders de la Marina Alta, i no tant pels del sud del sud que desconeixen la majoria de les nostres comarques.

No podem concloure sense recordar el fet real de la conurbació de les tres comarques limítrofs, La Safor, Marina Alta, i Marina Baixa, que s’erigeixen en factor d’estabilitat econòmica i motor de desenvolupament, i que, òbviament, demanden ser tingudes en la seua real i necessària importància en el tauler polític de la nostra societat. Els tres personatges a dalt citats estan en el camí.

Jesús Moncho

 

Publicat el 4 febrer 2018

© Jesús Moncho Pascual. Tots els drets reservats.

Disseny web i allotjament de Clave de Web.

WP SlimStat