Jesús Moncho Pascual

El Port de Catarroja

El Port de Catarroja, en els profunds anys 50, sempre tenia marxa i moviment. Quan no era la imatge de sant Pere, patró dels pescadors, tret a passejar en barca per beneir l’Albufera, eren els colps i martellades de l’últim calafater, el ti Caragol. L’últim calafater…, expressió que sona a melangia, a passat, a oblit… Les coses antigues queden superades, substituïdes per noves. I el transcurs del temps va marcant la pauta, el camí de les transformacions, que, quan hi mires al voltant, queden delatades en forma de noves realitats i plasmacions progressives sobre l’escenari. Un escenari canviant, on s’observa la tendència a seguir o que ve seguint-se. Quina és la tendència actual?:

El Ayuntamiento de Catarroja ha aprobado el proyecto de urbanización del PAI Sector Nou Mil.leni, presentado por la empresa Improva como agente urbanizador. Asimismo, se han desestimado la totalidad de las alegaciones presentadas al proyecto de urbanización, según publica este martes (8-2-2011) el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV)“.

Eixa és la tendència. Més de 12.000 noves vivendes sobre l’horta. Tenim l’handicap d’haver basat la riquesa en el capital immobiliari (rajoles, propietats) i no en capital productiu (transformats agroalimentaris, màquines, xips, serveis avançats, valor afegit…), realitat la de la rajola que s’ha dit fins a la sacietat que comporta baixa o escassa productivitat del factor treball, la qual cosa no ajuda massa a respondre o a eixir de la crisi. El senyor vicepresident Gerardo Camps, el 25 d’abril passat en el diari El País, afirmava que “no cabe un cambio de modelo productivo“. Eixa és la tendència. Fins aquí arriba la (gran) capacitat de les nostres ments (poc) pensants.

Publicat el 8 febrer 2011

© Jesús Moncho Pascual. Tots els drets reservats.

Disseny web i allotjament de Clave de Web.

WP SlimStat