Jesús Moncho Pascual

El cul de la Kardashian

   El cul de la Kim Kardashian ha revolucionat les xarxes socials. Ha eixit pertot arreu. Gros, preciós i llustrós. Una persona, cosa ben curiosa, que es promociona amb el cul, mostrant el cul. Cul, paraula i objecte, que, en la nostra llengua i cultura, són proclius a amagar-se, a acaparar reticència i vergonya. Però ella, la Kardashian, es mostra orgullosa. Diu que tonifica diàriament els seus glutis i refina la seua cintura amb una faixa mentre realitza sèries de 12 assentades i 12 camallades. Ella sabrà què fa.

   Ja en la Història, al S. XIX, mostraven pels circs d’Europa unes mullers negres hotentotes de Sud-àfrica que desenrotllaven un cul majúscul, prominent, qualitat d’estes dones d’acumular-hi gran quantitat de greix en previsió de les llargues etapes de famera i precarietat en la seua terra.

Cul, en Llatí culus, simplement volia dir part de darrere, o siga, cul. I ja sabem, per allò de la vergonya, que té innumerables eufemismes o sinònims: paner, pompis, gropa, assentador, anques, natges… I que els hi ha que són menuts, d’altres grans, caiguts, arromangats, estrets, amples, flonjos, durs, en forma de pometes, en forma de carabasses… De tots els colors!

Ara, el que sí ha donat de si, és la fraseologia sobre el tema, cosa que evidencia l’amor que li professem: des d’”anar de cul”, “partir-se el cul”, “donar pel cul”, “perdre el cul”, “llepar el cul”… fins a “tindre una flor al cul”, “tindre el cul pelat”, “tindre corfa al cul”, “tindre un coet al cul”, “ser cul de mal seient o assentament” (que ve del llenguatge de la terrisseria, quan els cànters tenien la base no molt plana i trontollaven o queien), “quedar-se amb el cul a l’aire”, “pensar amb el cul”, “ser el cul del món”, etc., etc.

Per acabar, i veient el costat ben positiu de l’assumpte, direm que tindre el cul gros o els malucs (les caderes) amples permet disposar dels àcids grassos Omega 3 que s’acumulen allà i que intervenen en el desenvolupament del cervell, segons els científics de la Universitat d’Oxford. Fins i tot afirmen que els fills nascuts de mares amb malucs més amples són intel·lectualment superiors. Si ells ho diuen, veritat serà.

Jesús Moncho

 

 

Publicat el 18 novembre 2014

© Jesús Moncho Pascual. Tots els drets reservats.

Disseny web i allotjament de Clave de Web.

WP SlimStat